Изработка на уеб сайт от Web IT Solutions

Отваряне на стартъп компания

 

През последните няколко години все по-често чуваме за понятието стартъп в различните бизнес среди, а и не само. Подобен тип бизнеси стават все по-актуални в сферата на иновациите и технологиите. Думата идва директно от английски език – startup. Но какво точно стои зад нея?

Какво представлява всъщност един стартъп?

Стартъпите (startup) представляват новосъздадени компании или бизнеси, чиято цел е да разработят уникален продукт или услуга, които да предлагат на пазара. Често в основата на един стартъп е залегнало разрешаването на определен проблем, което прави техния продукт изключително търсен и предпочитан. Това може да представлява изобретяването на иновативно устройство, измислянето на помощно приспособление, създаването на напълно нов вид услуга и други. Опциите са изключително разнородни. 

Процес по създаване на стартъп компания

Ето няколко важни момента, на които трябва да се спрете, когато започвате своето бизнес начинание.

Оригинална идея и концепция 

В своята същност стартъпите представляват иновативни решения. Това може да се отнася за социални проблеми, потребителско изживяване, улесняване на нашето ежедневие. Това е момента да покажете своята креативност и да мислите извън рамките.

Подходящо име

Когато създаваме нов бизнес, името играе голяма роля при началния контакт с потенциални клиенти. За стартъпите това важи дори още повече. С подходящото име ще можете да отправите правилното послание – каква е Вашата мисия, начинание или в каква насока е Вашата иновация. 

Регистриране

Процесът по регистрация на стартъп компания може да варира в зависимост от държавата, в която се регистрира. Има разлики и в зависимост от това към коя форма на дружество сте се насочили за регистрация на фирма, ако вече не сте го направили. Това може да са Еднолично дружество, Дружество с ограничена отговорност, Акционерно дружество и др. 

Вписване в Търговския регистър 

Когато създавате компания, тя трябва да бъде вписана в търговския регистър. Това е важна стъпка, която няма как да пренебрегнете. При вписване се получава уникален идентификационен код. 

Финансиране

Често пъти стартъпите започват с лично финансиране и подкрепа от семейството и приятелите. Но при наличието на потенциал за развиване на стартъп идеята, това няма да е достатъчно. Ето защо подобен тип компании започват кампании за набиране на средства. Това може да е чрез директното свързване с потенциални инвеститори, crowdfunding и други. Тук ясната концепция и визия, отдадеността и мотивацията на екипа могат да имат ключова роля за крайния резултат. Можете да участвате и в състезания и хакатони за стартъпи, които включват парични награди. Това са само част от възможностите за подпомагане на бизнес идеята Ви.

Отчетност

С напредването и развиването на Вашия стартъп, ще Ви се налага да водите подробни и пълни отчети. Това е от ключово значение за устойчивото развитие на компанията. Освен това е важно за отчитането пред Вашите инвеститори и може да Ви помогне при представянето на стартъпа пред потенциални такива. Чрез коректно счетоводство и консултиране, ще могат се идентифицират и възможности за растеж и подобрение на компанията.

Ние от T&G Consulting ще Ви помогнем в процеса по регистриране на Вашата компания. Предоставяме счетоводни услуги, както и правни консултации, за да отговорим на всички Ваши въпроси.

Получете оферта сега.

Вашият коментар