Изработка на уеб сайт от Web IT Solutions

Регистрация на фирма

Ние в T&G Consulting Ви предлагаме съдействие по време на
целия процес при регистрация на фирма

Регистриране на фирма

Регистрацията на фирмата е процес изпълнен с много специфични моменти.

За да бъде успешна една регистрация на фирма, тя трябва да бъде вписана в Търговския регистър. Там се съхраняват данните на всички фирми в България. Когато фирмата се впише, тя получава своя единен идентификационен код – ЕИК – или както се наричаше в миналото БУЛСТАТ. След като сме подготвили и подали документите, този процес отнема между три и седем работни дни.

При процеса на регистрация от сериозна важност е да се избере най-подходящата правна форма за вашето дружество – ЕООД; ООД; ЕТ; АД и т.н. . Всяка една правна форма има своите плюсове и минуси и се избира според нуждите на компанията.

Следващия важен момент, на който трябва да се обърне внимание при регистрация на компанията, са банковите сметки. Юридическите – фирмени сметки доста се различават от физическите – лични сметки. За да се подадат документите за регистрация, е необходимо да се открие набирателна сметка, където се внася капитала, с който ще бъде регистрирана компанията. След регистриране на фирмата тази набирателна сметка се закрива и се открива фирмена разплащателна сметка.

При първоначална регистрация на фирма е възможно да се пусне и заявление за регистрация по ДДС (ЗДДС). Ако вашата фирма има нужда от задължителна регистрация по ДДС (ЗДДС), по този начин ще спестите пари от държавни и банкови такси. Съществуват много специфични моменти при регистрацията на фирма като горе посочените, чрез който може да спестите време от попълването на допълнитени документи, както и от чакането за разглеждането и одобренито им. Имайки повече от 10 години опит по счетоводните и финансови въпроси, ние от Т and G Consulting сме насреща да Ви асистираме през целия процес.