Изработка на уеб сайт от Web IT Solutions

Фирма за озеленяване – откриване на фирма за ландшафт проектиране

Фирма за озеленяване - Няколко полезни насоки при откриване на фирма за ландшафт проектиране - Консултирайте се с T&G Consulting; СчетоводствоНапоследък все по-голямо значение бива обръщано на зелените площи като паркове, градини и частно дворове. Разбира се, кой не иска да се наслаждава на разходка в зелен парк пълен с цветя, дървета и прясно окосен райграйс. Тук идва и ролята на фирма за озеленяване. Именно ландшафт дизайнерите са онези, които се грижат за създаването и поддръжката на зелените площи, за да можем ние да се радваме на красотата им.

Ако Вие сте решили, че искате да откриете своя фирма за озеленяване, ние от T&G Consulting бихме искали да Ви дадем няколко полезни съвета.

Проучете пазара

Първото нещо, което трябва да се проведе, е маркетингово проучване: разберете обема и капацитета на пазара на града или територията, анализирайте целевата аудитория и конкурентите, идентифицирайте свободните ниши.

Въз основа на проучването се формира концепцията за бъдещата фирма за озеленяване и се развива идеята какви услуги да предлагате. На база създадената концепция е важно да се изготви подробен бизнес план за откриване на фирмата. Това ще позволи реално да оцените разходите, свързани с влизането в бизнеса, времето на изплащане и да се разбере рентабилността на бъдещия проект.

Регистрация на фирма

Втората най-важна стъпка е избор на формата, под която Вашата фирма за озеленяване ще развива дейността си. Тук се има предвид дали ще извършвате своята дейност като ЕТ или дейността ще се развива от името на търговското дружество (ЕООД, ООД). ТУК  може да научите малко повече за различните видове фирми. Следва, разбира се, регистрация на фирмата.

Какво ще Ви е необходимо:

Ключов момент е да предвидите складово помещение, където ще бъде съхранявана техниката. Имайте предвид, че е важно помещението да отговаря на Наредбата за за изискванията към складовата база 

На следващия етап е закупуването на необходимото оборудване. За да сведете разходите тук до минимум, се уверете, че си набавяте техника според нуждите на Вашата фирма за озеленяване и избраните от Вас услуги, които ще предлагате.

За да е успешен всеки бизнес, той несъмнено се нуждае от квалифициран персонал. Помислите колко на брой служители ще са Ви нужни и какви умения ще изисквате от тях.

Не забравяйте за рекламата:

За насърчаване на успеха на Вашата фирма за озеленяване е необходимо да се разработи медиен план. Изборът на рекламни канали зависи от целевата аудитория, пазарното покритие и рекламния бюджет. Това могат да бъдат всички канали: листовки, брошури, билбордове, реклама в социалните мрежи. Важна част от рекламата ще бъде и вашето лого-знак на фасадата на сградата.

Не забравяйте да обърнете внимание на развитието на цифровите канали: наличието на собствен интернет сайт и поддържането на социални мрежи. На тези ресурси можете да поставите цялата информация за клиентите, които се интересуват. Включете списък на услугите на Вашата фирма за озеленяване, график на работното време, портфолио, контакти и т.н. Не забравяйте за разходите за развитие и онлайн реклама на вашите ресурси.

Въпреки факта, че изпълнението на проекта с фирма за озеленяване ще струва скъпо, бизнесът има добра рентабилност. Рентабилността на бизнеса зависи пряко от ефективното управление, правилно избраната концепция и компетентната ценова политика.

В случай, че имате някакви конкретни въпроси и запитвания или сте решили да поверите задачата по регистрация на фирмата си и нейното обслужване на специалисти с дългогодишен опит в сферата, не се колебайте: свържете се с T&G Consulting. В наше лице ще откриете надежден партньор в бизнеса си.

Вашият коментар