Изработка на уеб сайт от Web IT Solutions

Отваряне на книжарница – ето няколко полезни съвета

Отваряне на книжарница - Какво е необходимо да знаем ако сме решили да се заемем с отваряне на книжарница? | T&G Consulting; СчетоводствоАко обичате книгите, отваряне на книжарница най-вероятно Ви звучи като сбъдната мечта. В случай че сте взели решение да се пробвате в този бизнес, добра идея е да имате представа по какъв начин да стартирате.

Тук както и при всеки стартиращ бизнес, преди да отворите вратите на своята книжарница, е необходимо да преминете през редица юридически и административни процедури. Това е изискване за всеки един кандидат търговец, който възнамерява бизнесът му да протича по легален и праволинеен начин. В следващите редове ще Ви дадем няколко полезни съвета при отваряне на книжарница.

Първа стъпка: Определете какъв тип книжарница искате да отворите

Преди всичко трябва да решите каква точно ще е Вашата книжарница – смесена или специализирана. Само книги ли ще предлагате или ще се включите по-богат асортимент? Може да се специализирате в дадена област – научна литература, детски книги, фантастика, езотерика и т.н. Ако нямате желание да се ограничавате в дадена област, можете да изберете няколко типа книги, а защо не и да предлагате употребявани. В крайна сметка някои книги не се преиздават с години.

Втора стъпка: Регистрация на фирма


Тук е моментът, в който трябва да решите каква ще бъде формата на Вашата фирма – ЕТ, ЕООД, ООД ?
След като сте избрали най-подходящата за Вашите цели форма, следва регистрацията на Вашата фирма


Трета стъпка: Избор на помещение и намиране на доставчици

При отваряне на книжарница, изборът на подходящо място е от огромно значение. Най-оптимално, разбира се, би било някъде ще има много трафик. Но, колкото по-добро е местоположението, толкова по-скъпо ще бъде наемането на квадратен метър. Тук е важно да вземете и под внимание типа на Вашата книжарница и да съобразите с това мястото.
Съобразно типа литература, който ще предлагате, трябва да изберете издателствата, с които искате да работите. Влезте в контакт с тях, за да договорите условията на предоставяне на изданията им.

При отваряне на книжарница имайте предвид …

  • Търговия на дребно (т.е. понякога дълги часове) – плащате наем за местоположението и в повечето от днешните търговски условия, клиентите очакват магазините да бъдат отворени, когато е удобно за тях да пазаруват. Това почти винаги означава поне някои късни нощи, уикенд дни и дори много празници.
  • Ефективно купуване на книги – при отваряне на книжарница, актът на закупуване на книги всеки сезон може да бъде много забавно, както и много работа. Това означава преглед на сезонните списъци на издателите за предстоящите нови заглавия, вземане на преценки за книги, които никога не сте чели, и закупуване на смесица от заглавия, които се харесват на широк спектър от вкусове (включително книги, лично като четец).
  • Помислете за счетоводната част на бизнеса си – За всяка една сфера на бизнеса и бизнес дейност, контролът и воденето на отчетност са задължителни изисквания. Ако финансовата и счетоводната части са в пълен хаос – успехът е невъзможен. Тук може да научите повече за предимствата от външно счетоводно обслужване.
  • Помислете за начини да рекламирате бизнеса си

Ние сме готови сме да Ви окажем съдействие в бизнес начинанието Ви. Имаме знанието, възможностите и професионалния опит в сферата на счетоводство на търговия. Ние ще намерим правилните решения за Вашето фирмено счетоводство. Свържете се с T&G Consulting.

Вашият коментар