Изработка на уеб сайт от Web IT Solutions

Защо се нуждаем от услугите на счетоводител?

Счетоводител - Необходимо и важно ли е да наема професионалист за своя бизнес? Предимствата да наемете външен счетоводител | T&G Consulting; СчетоводствоГоворейки за стартиращ бизнес, много фирми започват да развиват дейността си случайно. Например с взети назаем пари, назначили някой член от семейството като служител. А може би и разчитайки главно на късмета и добрия си бизнес нюх – без идея до каква степен ще се развие бизнеса им. Повечето собственици на малки фирми обикновено не са квалифицирани в сферата на счетоводството. Това е причината да потърсят външен счетоводител. Наемането на подобен специалист може да гарантира, че счетоводството ще се води по правилен начин и в съответствие на законовите изисквания. Въпреки това, много собственици на малки фирми избират да опитат водят сами счетоводството си. поради много причини, които включват страх от делегиране на финансова информация, желание за пълен контрол и избягване на разходите. Тези причини, макар и със сигурност валидни за начинаещи и по-малки фирми, стават все по-неприложими, когато вашият бизнес расте.

Основни функции на счетоводителя

Задачата на всеки професионален счетоводител е да се грижи за Вашите счетоводни операции, да води отчети и текущите операции на фирмата, да идентифицира несъответствията в книгите и да препоръча идеи за пестене на разходи. Но основната задача на един счетоводител е да се направи хронология на бизнеса и финансовите операции, да има отчетност за тази информация.

Сред ежедневни задачи на фирмения счетоводител са:

  • Запис на продажби, разходи, дължимо и вземания;
  • Мониторинг на разходите;
  • Управление на заплати, удържане на данъци, данък върху продажбите, осигуровки за заплати;
  • Изготвяне на отчети;
  • Анализ и сравняване на разходите;
  • Идентифициране на проблемни области от финансите на фирмата, лошо управление, измами и кражби;
  • Проследяване на фактури за материали, консумативи, инвентар и човешки ресурси;
  • Подготовка на данъци и дневни, месечни или тримесечни данъчни отчети за община, държавни институции и други заинтересовани страни;
  • И много други.

Защо да наемете счетоводител?

Наемайки счетоводител, който да се грижи за бизнеса Ви носи редица предимства. Професионалният счетоводител ще бъде посветен изцяло на поддръжката на отчетността на фирмата. Така вместо един единствен счетоводител във фирмата си, ще имате цяла кантора, която да работи за интересите на бизнеса Ви. Така ще имате възможност да ползвате услуги, изцяло съобразени със специфичните Ви нужди.

Повечето счетоводни кантори предлагат и други видове услуги. Например юридически консултации, данъчни консултации, ТРЗ услуги, икономически анализи и други.

И не на последно място – всички счетоводни къщи имат стриктна политика относно опазването на фирмената тайна и защитата на информацията. Тези правила предпазват от изтичането на важни данни при конкурентите Ви. Тази сигурност е много по-трудно да бъде постигната, ако Вашият счетоводител работи като служител във фирмата Ви, защото при напускането си той лесно би могъл да започне работа в конкурентна фирма, изнасяйки фирмените тайни със себе си.

Предимства на наемане на външен за фирмата счетоводител

Водене на счетоводна отчетност от външни специалисти позволява оптимизиране на отчитането и фирменото счетоводство, превръщайки го от хаотично натрупване на документален поток в удобен за работа документооборот. Освен това, фирмата си спестява време от комуникация с държавни, данъчни и други институции, организиране на персонала и решаване на ТРЗ задачи, следене на законова актуалност и може да се концентрира изключително върху бизнес страната на въпроса.

Изборът на външен за фирмата счетоводител е чудесен вариант за малкия и среден бизнес, тъй като аутсорсинг услуги предлагат вече опитни, утвърдили се и компетентни професионалисти.

Получете оферта от T&G Consulting. Ние ще поемем голяма част от финансовите притеснения, бизнес делата Ви ще преминават и ще се водят под пълен контрол.

Вашият коментар