Изработка на уеб сайт от Web IT Solutions

Бизнес от вкъщи – идеи за бизнес от дома

Няколко интересни идеи за бизнес от вкъщи. Предложения за различни видове бизнеси, от които може да се изкарват пари. T&G Consulting Счетоводство

През последните две години на много хора се наложи да работят отдалечено от дома си. От една страна работим от уюта на собствения си дом, но от друга страна еднообразието може да бъде смазващо за някои. Пандемията доведе до много промени в икономиката, здравеопазването и изцяло смени ритъма ни на живот. Не малко хора не успяха да запазят работата си, а при някои доходите значително се намалиха, така че нуждата от допълнителни финанси нарасна. Все повече хора започнаха да се ориентирът към стартиране на бизнес от вкъщи.
В тази статия ние ще ви дадем идеи и насоки свързани със собствен бизнес от вкъщи с минимална инвестиция.

Като за начало нека обърнем внимание на предимствата и недостатъците на работата от дома.

Недостатъци:

 1. Като основен недостатък при бизнес от вкъщи можем да посочим социалната дезинтеграция и липсата на достатъчно общуване, както и липсата на работа в екип. За хора, за които личният контакт и комуникацията е важна, липсата на такива се оказва сериозен казус.
 2. Понякога домът не е най-подходящото място за работа. Там са семейството ви, домакинските задължения, домашни любимци и т.н., които няма как да поставите под трудова дисциплина, за да може работата Ви да върви с нормално. Често се случва така, че някой от аспектите бива пренебрегнат за сметка на друг.
 3. Когато водите бизнес от вкъщи е налице още един важен недостатък. Възприятието за дома се променя. То спира да бъде място за почивка и се превръща във Вашият офис, където са напрежението, сроковете за издаване на поръчки, стресът от натоварващи бизнес разговори. Освен това често понятието работно време си остава само „понятие“.

Предимства:

 1. Сам сте си началник и вече липсват стресови ситуации, свързани с напрегнатите отношения с колегите в офиса.
 2. Пестите от разходи за транспорт, чакане в задръствания и напрежение от високия градски трафик;
 3. Сутрин ставате, когато решите и може да се храните с домашно приготвена храна. Няма да Ви се налага да плащате за ястия със незнаен произход в заведенията за обществено хранене.

 Идеи за бизнес от вкъщи:

 • Превърнете хобито в работа
  Ако талантът Ви е шиенето на гоблени или пък правите ръчно изработени бижута, картички, подаръчни кутии и т.н., то защо не именно това да е и източник на доход. За старт на новият Ви бизнес от вкъщи са нужни и клиенти. Най-лесно до тях може да достигнете като представите готовите си продукти в социалните мрежи. Създайте своя страница и започнете да публикувате. Тук може да изберете между платена или безплатна реклама.
 • IT и/или уеб дизайн
  Тези от Вас, които  имат уменията или пък желаят да придобият такива с курсове или книги, биха имали възможността да се реализират на пазара, без да се налага да ходят на работа. Придобиването на IT умения може да струват известна сума пари и време, но за сметка на това Ви отварят вратите в сферата на програмирането и уеб дизайна. Например може да започнете с изработването на CAD чертежи, да извършвате спомагателни дейности към IT фирми, системни администратори и др. От друга страна за Вашия бизнес от вкъщи можете и се насочите и към по-артистична сфера. Сред опциите тук са художествен дизайн, фотошоп обработка на снимки, картички, визитки, уеб и лого анимация, лого дизайн и много други.
 • Писане на статии и съдържание за уебсайтове/преводи
  Ако сте сред хората, които могат да пишат и създават текстове, то защо не опитате да използвате това умение за бизнес от вкъщи. Търсенето на фрийлансъри, които да създават съдържание за уебсайта е голямо. Ако пък имате добри познания върху чуждия език и българската ви граматика, може да се насочите към преводаческа дейност.

При нужда от съдействие с Вашия бъдещ бизнес проект, не се колебайте да ни потърсите! Екипът на T&G Consulting с радост ще Ви консултира и ще Ви окаже помощ, за да бъде Вашият бизнес успешен.

Вашият коментар