Изработка на уеб сайт от Web IT Solutions

Аутсорсинг на счетоводни услуги

Аутсорсинг на счетоводни услуги - Предимствата на външното счетоводство за отчитането на Вашия бизнес в България | T&G Consulting; Счетоводство

Все повече от фирмите на малкия и среден бизнес използват варианта за аутсорсинг на счетоводни услуги. С помощта на счетоводните специалисти фирмите успяват да оптимизират бизнес процесите си, да съкратят разходите и успешно да намалят данъчните рискове. Ето защо сферата на счетоводни услуги се радва на голяма популярност и е наложителна за всеки добре работещ, успешен и съобразен със закона бизнес.

Кои счетоводни услиги подлежат на аутсорсинг:

 • Счетоводство на персонала (личен състав);
 • Обработка и изготвяне, подготовка на първична документация;
 • Начисляване и разчет на работната заплата;
 • Откриване, водене на различни видове сметки, включително данъци и осигуровки;
 • Съставяне на отчети и данъчни декларации;
 • Правна помощ – от еднократни консултации до абонаментна поддръжка на фирма;
 • Консултации на частни лица и фирми по въпросите на намаляване на данъчната тежест и данъчното законодателство;
 • Различни видове счетоводни и правни услуги, които са насочени към получаване на желания резултат.

Следва да се спомене, че много специализирани фирми в сферата на счетоводни услуги днес работят на принципа „включено е всичко“ . Те предлагат на своите клиенти да се възползват от комплексни решения и широк спектър от предложения. Тези кантори и счетоводни къщи целят разширяване на списъка на предлаганите финансови услуги.

Пред собственика на нов бизнес възниква въпрос: „Къде и как мога да намеря добър счетоводител?“. Съветът ни е следният – по-добре да се доверите на професионалисти, работещи в специализирана фирма, счетоводна къща. Така ще може да решите не само неотложните въпроси по базовото счетоводство, но и да спестите без никакъв компромис в качеството.

Тук се появява и въпросът: Защо да избера външно счетоводство или аутсорсинг на счетоводни услуги? Веднага Ви отговаряме:

 • По-ниски разходи, отколкото при назначаване на щатен служител или цял отдел. Така няма да се налага да плащате отпуск, болнични листове, различни застрахователни премии, осигуровки за пенсионен фонд, здравни вноски и други;
 • Високо качество.  Този въпрос се решава също от външния изпълнител на счетоводни услуги. По този начин се пестят време и нерви. Освен това, всички задължения са написани в договора;
 • При работата с фирма за счетоводни услуги (счетоводна къща), фирмата Ви ще бъде обслужвана не само с един специалист, а с цял екип, който бързо и ефективно решава задачи с различна трудност и сложност. Независимо от обстоятелствата, човек може да бъде сигурен, че работата ще бъде изпълнена добросъвестно и на високо професионално ниво.

Изборът за аутсорсинг на счетоводни услуги е чудесен вариант за малкия и среден бизнес, тъй като външно счетоводство предлагат вече опитни, утвърдили се и компетентни професионалисти.

Свържете се с T&G Consulting – Ние ще поемем голяма част от финансовите притеснения, бизнес делата Ви ще преминават и ще се водят под пълен контрол.

Вашият коментар